با افزایش امکانات رفاهی و اقتصادی تمایل افراد برای مهاجرت به ترکیه نیز بیشتر شده است. افرادی که تصمیم به مهاجرت می گیرند باید نکات مختلفی را مدنظر داشته باشند. اگرچه بررسی مکان مناسب برای مهاجرت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند باید نحوه اقامت در این کشور را بدانند و با چم و خم زندگی در ترکیه آشنا باشند. در این مقاله قصد داریم الزامات مهاجرت به ترکیه قبل از 18 سال را با هم مرور کنیم و ببینیم قبل از سفر به چه نکاتی باید توجه کنیم.
چگونه برای افرادی که زیر 18 سال سن دارند اقامت بگیریم؟
یکی از سوالات مهمی که به ذهن مهاجران خطور می کند اقامت گرفتن برای کودکان و نوجوانان است. ترکیه یکی از کشورهای مهاجرپذیری است که افراد زیادی را از کشورهای مختلف همچون ایران به سمت خود جذب می کند. در این میان مهاجرت به ترکیه روش های خاص خود را دارد و گرفتن اقامت در این کشور می تواند برای برخی ها دشوار باشد. افرادی که زیر سن قانونی هستند شرایط مهاجرتی متفاوتی را تجربه می کنند. اگر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید مدارک و شرایط اقامت گرفتن برای این طیف از افراد را بررسی می کنیم.

روش های مختلف گرفتن اقامت برای افراد زیر 18 سال
افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند از طریق دو روش کلی می توانند به کشور ترکیه مهاجرت کنند. این دو روش عبارتند از:
مهاجرت از طریق تحصیل
یکی از مطمئن ترین و ساده ترین روش ها برای مهاجرت کودکان و نوجوانان مهاجرت از طریق تحصیل است. شما می توانید درخواست تحصیل در یکی از مدارس ترکیه را ارسال کنید و منتظر جواب بمانید. فقط به خاطر داشته باشید که شریط گرفتن چنین اقامتی رضایت والدین است. افرادی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند باید رضایتنامه رسمی والدین خود را به سفارت ارسال کنند تا مسیر رسیدن به خواسته هایشان را تسهیل نمایند.
یکی دیگر از نکاتی که باید مدنظر داشته باشید شناخت مدرسه ای است که می خواهید در آن ثبت نام کنید. برخی از مدارس بدون ازمون ورودی شروع به ثبت نام می کنند اما ممکن است مجبور به گذراندن یک ازمون ورودی شوید. در چنین شرایطی می توانید کودک یا نوجوان خود را برای شرکت در آزمون ثبت نام کنید و بعد از آزمون منتظر پاسخ بمانید.
نحوه دریافت ویزای دانش آموزی
حالا که با یکی از الزامات مهاجرت به ترکیه قبل از 18 سال آشنا شدیم باید به دنبال دریافت ویزا باشیم. قبل از هر کاری باید وضعیت مالی خود را بررسی کنید و ببینید از عهده پرداخت شهریه کلاس ها بر می آیید یا خیر. همانطور که می دانید کودکان در این سن نمی توانند فضای مناسبی برای کار در ترکیه پیدا کنند. پس شما به عنوان یک والد باید تمکن مالی داشته باشید و از پس هزینه های او بر بیایید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید شهریه شرکت در کلاس های آموزشی ترکیه از 15 تا 35 هزار دلار در سال متغیر است و بسته به خدماتی که ارائه می شود ممکن است افزایش یابد.
مدارکی همچون پاسپورت معتبر، ریز نمرات سال های قبل به همراه ترجمه، توصیه نامه معلمان، عکس رنگی، گواهی نامه سلامت دانش آموز و مدرک زبان از جمله مواردی است که باید برای دریافت ویزای تحصیلی آماده کنید.

مهاجرت خانوادگی
در بخش قبلی درباره نحوه مهاجرت تحصیلی با هم صحبت کردیم. اگرچه مهاجرت از طریق تحصیل مزایای زیادی برای افراد دارد اما یکی از مشکلات این روش تنها زندگی کردن بچه هاست. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که نمی توانید دوری فرزندتان را تحمل کنید روش دوم گزینه بهتری برایتان خواهد بود.
در این روش کافیست به صورت خانوادگی به دنبال مهاجرت باشید. افرادی که زیر 18 سال سن دارند می توانند از طریق ویزای همراه اقدام به مهاجرت کنند. بیشتر مهاجران این روش را برای سفر انتخاب می کنند. بعد از اینکه فرزندتان به سن قانونی رسید می تواند به صورت مستقل اقدام به دریافت اقامت در ترکیه کند.
مهاجرت از طریق خانواده به چندین روش امکان پذیر است. بیایید با هم این روش ها را هم مورد بررسی قرار دهیم:
مهاجرت یکی از والدین به ترکیه
سناریوهای مختلفی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد. گاهی از اوقات شرایط زندگی به گونه ای پیش می رود که امکان مهاجرت خانوادگی میسر نیست. در چنین شرایطی یکی از والدین به ترکیه می رود و می تواند فرزند خود را هم با اجازه فرد مقابل با خود ببرد.
طلاق والدین و مهاجرت به ترکیه
افراد زیر 18 سالی که والدین آن ها از یکدیگر جدا شده اند هم می توانند به ترکیه مهاجرت کنند. در چنین موقعیت هایی والدی که حضانت فرزند را بر عهده دارد می تواند او را با خود به ترکیه ببرد. ارائه گواهی فوت برای افرادی که یکی از والدین فوت شده هم برای مهاجرت الزامی است.

افراد زیر 18 سال چگونه می توانند مشکل سربازی خود را حل کنند؟
یکی دیگر از الزامات مهاجرت به ترکیه قبل از 18 سال بررسی مسئله سربازی است. همانطور که می دانید سن سربازی 18 سال است. پس افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند می توانند بدون نگرانی به کمک روش هایی که در این مقاله بیان کردیم اقدام به مهاجرت کنند.
برای اقامت افراد زیر 18 سال چه مدارکی نیاز است؟
افرادی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند باید مدارک مختلفی برای ارائه در کشور ترکیه داشته باشند. از جمله این مدارک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گواهی تمکن مالی
- پذیرش مدرسه
- داشتن مدرک زبان
- کفیل برای سرپرستی کودک
برترین کالج های ترکیه را پیش از اقدام برای مهاجرت به تریکه بشناسید.
حرف آخر
اقامت در کشور ترکیه به دلیل امکانات اقتصادی و فرهنگی متعددی که در آن وجود دارد بسیار جذاب است. در این مقاله به بررسی الزامات مهاجرت به ترکیه قبل از 18 سال پرداختیم و روش های مختلف آن را بررسی کردیم.