فرق بین کالج و دانشگاه چیست

فهرست مطالب

دانستن فرق کالج و دانشگاه موضوعی است که چه دانشجویان متقاضی تحصیل در کشورهای خارجی و چه خانواده‌هایی که همراه با فرزندان خود قصد مهاجرت به کشوری با شرایط بهتر دارند، باید در مورد آن مطلع باشند. دانستن تفاوت بین کالج و دانشگاه کمک بزرگی در انتخاب ادامه‌ی مسیر به شما خواهد کرد.

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که تفاوت بین کالج و دانشگاه تنها در این است که کالج یک موسسه خصوصی و دانشگاه یک مدرسه با بودجه دولتی است و ممکن است فکر کنند دانشگاه بهتر از کالج است در حالی که توضیح تفاوت این دو کار سختی است، اگر بخواهیم فرق کالج و دانشگاه را در یک جمله‌ی کوتاه خلاصه کنیم باید گفت کالج دانشجو را در مدت کوتاه‌تری برای محیط کار آماده می‌کند اما تفسیر این موضوع بدین معنی نیست که کسی که کالج را برای تحصیل خود انتخاب کرده امکان انجام تحقیقات و تحصیلات تکمیلی را از خود صلب کرده است. به طور کلی این که کالج و دانشگاه چه می‌کنند بستگی به آن دارد که اول از شما بپرسیم در کجای این کره‌ی خاکی قصد ادامه‌ی تحصیل دارید؟

به چه موسساتی دانشگاه یا university می‌گوییم؟

تعریف و توضیح دانشگاه کار چندان سختی نیست چرا که سیستم دانشگاه‌های خارجی بی‌تفاوت با دانشگاه‌های خودمان نیست. در دانشگاه با وسعت و جمعیت بیشتری نسبت به کالج روبرو هستیم و طبیعی است که تنوع رشته‌ای بیشتری نسبت به کالج‌ها وجود داشته باشد. علاوه بر این در دانشگاه‌ها خصوصا دانشگاه‌های بزرگ دیگر خبری از یک مقطع تحصیلی نیست و دانشجویان می‌توانند یکی پس از دیگری مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را پشت سر بگذارند.

هنگام صحبت از فرق کالج و دانشگاه یکی از اساسی‌ترین تفاوت‌ها محیط تخصصی و آکادمیک دانشگاهی است. به این معنی که بیشتر آموزش‌ها در این محیط سمت و سویی پژوهشی دارند و دانشجویان را به سمت ادامه‌ی پژوهش‌ها در مقاطع بالاتر سوق می‌دهند. اما در کالج‌ها بیشتر تمرکز به یادگیری مهارت و فن و حرفه است اما این به این معنی نیست که موقعیت پژوهش در این محیط وجود ندارد. در حالی که از نظر ماهیت دانشگاه‌ها تحقیقات گسترده‌تری نسبت به کالج انجام می‌دهند و به نوعی به تحقیقات متعهدند. وجود فرصت‌های تحقیقاتی بیشتر در دانشگاه واقعیتی است که کمک زیادی به دانشجو در مقاطع تحصیلی بعدی خواهد کرد.

موضوعی که گاهی اوقات تشخیص فرق کالج و دانشگاه را سخت می‌کند، وجود کالج‌های تحصیلی و کاری زیر نظر دانشگاه‌های بزرگ است. چراکه برخی از آن‌ها از دانشکده‌ها و یا کالج‌های کوچکتری تشکیل شده‌اند که تمرکز علمی خاصی روی تخصص‌های مختلف تجارت، مهندسی و یا کارهای اجتماعی دارند. این قبیل کالج‌ها زیر نظر دانشگاه‌های بزرگ دانشگاه‌هایی مثل هاروارد فعالیت می‌کنند و برنامه‌های آموزشی خاصی برای دانش آموزان و دانشجویان برگزار می‌کنند. این نکته را نیز در نظر بگیرید که دانشگاه‌ها عموماً موسسات بزرگتری هستند و تعداد قابل توجه‌ی از آنها زیر نظر دستگاه‌های دولتی با هزینه‌ کمتری هستند. ولی برخی دانشگاه‌ها مثل دانشگاه پرینستون نیز وجود دارند که جزو دانشگاه‌های خصوصی به شمار می‌روند.

به چه موسساتی کالج می‌گوییم؟

پیش از هرگونه توضیحی در مورد کالج باید به معنی انگلیسی این لغت اشاره کنیم. در توضیح این لغت در کتاب فرهنگ لغت مک میلان از آن به عنوان جایی تعریف می‌شود که به دانشجویان مدرک تحصیلی ارائه می‌کنند که این موضوع در مورد ایالات متحده صادق است اما در مورد انگلستان موضوع متفاوت است چرا که مدرکی که در کالج به افراد اعطا می‌شود تفاوت کالج و دانشگاه را مشخص می‌کند و اعتباری به آن اندازه ندارد. پس یک فرق کالج و دانشگاه در نوع مدرکی است که ارائه می‌شود که البته این تفاوت بسیار بستگی به محیط زندگی و تحصیلی که شما انتخاب می‌کنید دارد.

اما تعریف کلی که می‌توان برای کالج ارائه کرد آن است که موسسه‌های مستقل و یا وابسته به محیط‌های دانشگاهی‌اند که فرد را برای تحصیل در دانشگاه و دریافت مدرک آماده می‌کنند. موضوعات آموزشی در کالج‌ها معمولا حول یک رشته هستند و یا نهایتا تعدادی رشته‌ی تحصیلی مرتبط در آن تدریس می‌شود و به اندازه‌ی دانشگاه در رشته‌های تخصصی ریز نمی‌شود.

کالج‌های حرفه و شغل یا career

احتمالا زیاد شنیده باشید که افراد بعد از گذراندن دوره‌ای در یک کالج با مدرک خود کسب و کار جدیدی را راه اندازی کرده باشند و یا با مدرک جدید خود در شغل متفاوتی مشغول به کار شده باشند. اینجاست که حرف از کالج‌ها و مدارس فنی و حرفه‌ای یا به عبارتی technical schools به میان خواهد آمد. مدارسی مثل مدارس حرفه و پیشه (vocational school) و مدرسه‌های تجارت (trade shool) نیز خدمات مشابه‌ی ارائه می‌دهند. این دوره‌های مهندسی شده دانش آموزان و یا حتی افراد عادی را برای ورود به بازار کار راهنمایی می‌کنند و به قول معروف چم و خم بازار را کف دستشان می‌گذارند. مدارکی که به شرکت کنندگان این قبیل دوره‌های آموزشی ارائه می‌شود مدارکی تقریبا معادل دیپلم و یا کاردانی است در طی بازه‌ی زمانی نهایتا دو ساله کسب خواهد شد.

اگر در بین جستجوهای خود با کالج‌های career برخورد کردید که به شرکت کنندگان مدارک کارشناسی و یا حتی ارشد ارائه می‌کند تعجب نکنید چنین چیزی ممکن است. با بررسی فرق کالج و دانشگاه درمی‌یابیم که این دسته از کالج‌ها را می‌توان چیزی بین دانشگاه و کالج دانست حتی خودشان نیز با تنوع رشته‌ای که دارند خود را نزدیکتر به دانشگاه می‌دانند تا کالج. البته بدانید که مدارکی که در این دسته از کالج‌ها ارائه می‌شود در قبال 3 یا 4 سال تحصیل به دست خواهد آمد و طبیعی است که دیگر سرعت کالج‌های قبلی را ندارد. با شرکت در این دسته از کالج‌ها شما از بین رشته‌های مختلفی مثل هنرهای آشپزی، تعمیر وسایل، طراحی، تجارت و حتی نگهداری هواپیما حق انتخاب دارید.

کالج community و یا دولتی چگونه کار می‌کنند؟ فرق این کالج با دانشگاه در چیست؟

گاهی اوقات کار شما با یک مدرک دوساله‌ی کاردانی یا associate degree راه می‌افتد و نیاز به صرف زمان و خصوصا هزینه‌ی زیاد برای تحصیل وجود ندارد. اینجاست که فرق کالج و دانشگاه مشخص می‌شود و کالج‌های دولتی یا community به کار شما خواهند آمد. چرا که این دسته از کالج‌ها در مدت زمان کوتاه‌تری با هزینه‌ی کمتری افراد را برای ورود به دانشگاه سنتی آماده می‌کنند، علاوه بر این سیستم پذیرش باز این کالج‌ها آغوشی باز در برابر هر فرد با مدرک دیپلم دبیرستان خواهد داشت. این دسته از کالج‌ها را ممکن است با نام کالج‌های جونیور از قبل بشناسید. این نکته را فراموش نکنید که تفاوت بسیار زیادی از نظر هزینه و شهریه بین کالج‌های دولتی با دوره‌های دو ساله و کالج‌های چهار ساله وجود دارد.

کالج‌های عمومی دانشجویان را به مدت دو سال برای مقطع کاردانی همراهی می‌کنند که پس از آن گواهی نامه‌های مربوط به شغل را دریافت می‌کند. گذاشتن نام کالج بر روی برخی از این مدارس کار سختی است چرا که برخی از آن‌ها قدمت و جمعیت زیادی نسبت به کالج‌های نوپا دارند. این انتخاب دانشجو است که بعد از اتمام دوره‌ی تحصیل خود در این قبیل کالج‌ها به دانشگاه‌ یا کالج‌های دیگری برای ادامه تحصیل منتقل شود.

کالج‌های هنری آزاد مناسب چه دانشجویانی اند؟

این قبیل کالج‌ها برخلاف برخی از موسسات آموزشی دانشجو را در طیف گسترده‌ای از حوزه‌های دانشگاهی پرورش و تربیت خواهند کرد و بر موضوع خاصی تمرکز ندارد. اما باید توجه کنید که کالج‌های هنری آزاد در خارج از آمریکا خیلی شناخته شده و معمول نیستند و همین ممکن است باعث جبهه گرفتن دانشجو نسبت به آن شود و چیز عجیب و غریبی جلوه کند. این تفکر اشتباهی است که فکر کنیم این کالج‌ها فقط بر رشته‌های علوم انسانی متمرکزاند چرا که تعداد زیادی از این کالج‌ها در رشته‌های تخصصی علمی فعالیت می‌کند و مدارک معتبری نیز ارائه می‌کنند پس نمی‌توان از این نظر فرق کالج و دانشگاه را در تخصصی بودن رشته‌های دانشگاهی دانست.

تفکرات غلط درمورد فرق کالج و دانشگاه

× فرصت تحقیقاتی محدود در موسسات آموزشی کالج
× موسسات دانشگاهی همگی قوی و بزرگ‌
× دانشگاه همیشه بهتر از کالج
× هزینه‌ی تحصیل کمتر در دانشگاه
× دانشگاه‌ها همیشه دولتی و کالج همیشه خصوصی است

دانشگاه یا کالج | کدام گزینه مناسب من است؟

در مورد مسئله‌ی مهاجرت تحصیلی و به طور کلی ادامه تحصیل نسخه پیچی برای همه کار سختی است چرا که هر فرد مطالبات و خواسته‌های متفاوتی با دیدگاهای متنوعی نسبت به دانشگاه خوب و دانشگاه بد دارد و نمی‌توان نسخه‌ای کلی برای همه پیچید. باید بدانیم افراد از مدرسه و دانشگاه تحصیل خود چه می‌خواهند و متناسب با آن گزینه‌هایی را با توجه به فرق کالج و دانشگاه ارائه کرد. نام دانشگاه و کالج خیلی تفاوتی ندارند و اینکه شما چه چیزی از دانشگاه و ادامه تحصیل می‌خواهید مورد اهمیت است.
دانشجو با خواسته‌ی:
شرکت در کلاس‌های متنوع در زمینه‌های متفاوت  دانشگاه
شرکت در کلاس‌های کم جمعیت‌تر و ارتباط نزدیک با اساتید  کالج
آشنایی با محیط‌های آموزشی متفاوت  دانشگاه
آمادگی برای محیط کار و کسب مهارت‌های مختص آن  کالج
تحقیقات در زمینه‌های مختلف تخصصی  دانشگاه

و در نهایت کالج یا دانشگاه؟

ممکن است تفاوت کالج و دانشگاه در کشور آمریکا به عنوان کشوری که مقصد دانشجویان و دانش آموزان از سراسر جهان است کمی گیج کننده و مسبب سردرگمی می‌باشد. این موضوع تنها محدود به این کشور نمی‌شود. مسئله‌ی اصلی آن است که تعریف این دو موسسه‌ی آموزشی بزرگ کاملا به این بستگی دارد که کجا ایستاده‌اید. مشاوران تیم کوچینگ با سابقه و موفقیت‌های بزرگ خود در زمینه‌ی مهاجرت و تسلط کامل بر فرق کالج و دانشگاه با شما در این مسیر همراه‌اند تا بهترین آینده را برای شما و خانواده‌تان رقم بزنند.

شما میتوانید از طریق لینک زیر با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان موسسه مشاوره رایگان دریافت نمایید.
پیشنهاد میکنم این مقالات را هم بخوانید
مشترک شدن
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات

برای دریافت اطلاعات فرم زیر را پر کنید