تمام روش های مهاجرت از طریق پناهندگی

فهرست مطالب

بسیاری از افراد که گمان می‌کنند شرایط یا هزینه‌ی کافی برای مهاجرت ندارند و این دلیل خوبی برای مهاجرت از طریق پناهندگی است. اما باید بدانید پناهنده یا پناهجو به کسی گفته می‌شود که به دلایلی _که در ادامه نام می‌بریم_ در کشور خود در امان نیست؛ یعنی به مرگ تهدید یا محکوم است یا از حقوق انسانی خود منع می‌شود. پیش از آنکه در مورد مهاجرت از طریق پناهندگی فکر کنید، ببینید که آیا چنین شرایطی دارید؟

در این مقاله هرچند شما را با انواع روش‌های پناهندگی آشنا می‌کنیم، اما معایب بسیار آن را نیز خواهیم گفت تا پرده‌ی ابهامی که برای برخی از افراد وجود دارد، کنار رفته و واقعیت را ببینند.

روش‌های پناهندگی

حتماً می‌پرسید کدام شرایط است که باید شما را به تصمیم‌گیری برای مهاجرت از طریق پناهندگی مجاب کند؟ چنانکه خواهید خواند، نبود بودجه‌ی کافی و یا حتی آشفتگی مقطعی سیاسی و اقتصادی کشور دلیل کافی برای اقناع کشور مبدأ نیست. موارد زیر کیس‌های مهاجرتی مهم هستند:

• مذهب

پناهندگی به دلیل ارتداد یکی از روش‌های مرسوم بین ایرانیان است. بسیاری از افراد به دروغ یا حقیقت مدعی برگشتن از اسلام می‌شوند. به دلیل آنکه حکم چنین فردی در ایران اعدام است، کشور مبدأ برای پناه دادن به فرد قانع می‌شود.

همچنین پیروان ادیانی مانند بهاییت که در ایران جایگاهی ندارند نیز برای این نوع پناهندگی اقدام می‌کنند.

• سیاسی

آشفتگی سیاسی، همیشه مخالفانی را به دنبال دارد. افرادی به صورت حزبی یا مستقل با حکومت خود مخالفت می‌کند و اعتراض خود را در قالب‌های مختلف بیان می‌کند و به نوعی برای حکومت تهدیدی محسوب می‌شوند. به همین دلیل حکومت در صدد سرکوب او برآمده و به دنبال اوست. همین دلیلی می‌شود که فرد به قصد پناه گرفتن به کشورهای دیگر برود. در این شرایط کشور مقصد برای پناه دادن به او قانع می‌شود.

• نژاد

این روش البته کمتر در ایران مورد توجه است؛ زیرا نژاد یا رنگ پوستی در ایران نیست که مورد ظلم واقع شود. اما در کشورهایی که رنگین پوستان آزار و اذیت می‌شوند و خطرهایی جانشان را تهدید می‌کنند، افراد از این طریق درخواست پناهندگی دارند.

• گرایشات جنسی

زمانی که گرایشات جنسی فرد در کشورش به رسمیت شناخته نشود، او می‌تواند برای پناهجویی اقدام کند. در بسیاری از کشورها همجنس گرایی جزو این دسته است.

• جنگ

جنگ‌زدگان و آوارگان جنگی درصد زیادی از پناهندگان را تشکیل می‌دهند. افرادی که به خاطر شرایط جنگی کشورشان در خطر هستند تقاضای پناهندگی داده و عموماً با پناه دادن به آنها موافقت می‌شود.

• شرایط اجتماعی

وجود شرایط بسیار دشوار برای زندگی به معنی نداشتن امنیت شغلی و اقتصادی، عدم دریافت حقوق شهروندی، وجود قحطی در کشور، داشتن بیماری‌ای که دارو و خدمات کافی برای آن نیست و …. است. فرد برای اثبات این موضوع به شواهد و مدارک بسیاری نیاز دارد.

دروغگویی یا راستگویی

مهاجرت از طریق پناهندگی

هستند افرادی که حاضرند برای دریافت اقامت به هر کاری دست بزنند. بسیاری با دروغگویی و سیاه جلوه دادن شرایط خود یا کشورشان به کشوری رفته و درخواست پناهندگی می‌کنند. هرچند افرادی نیز با این روش توانسته‌اند کشور مورد نظرشان را برای پناه دادن قانع کنند، اما این روش ابداً توصیه نمی‌شود. در مرحله‌ی نخست بدانید که با دروغ گفتن راجع به شرایط خود اولاً با بدترین روش مهاجرت، اقامت گرفته‌اید و شاهد نگاه‌های مترحمانه و حقیرانه‌ی افراد آن کشور خواهید بود. و در مرحله‌ی بعد حق کسانی که واقعاً در شرایط پناهندگی هستند را گرفته و جایشان را می‌گیرید.

مسیر مهاجرت از طریق پناهندگی

مهاجرت از طریق پناهندگی

پیش از مهاجرت از طریق پناهندگی باید شرایط پس از پناهندگی را به صورت شفاف بدانید. گمان نکنید صرف خارج شدن از کشورتان به سرزمین تحقق آرزوها می‌رسید و دیگر مانعی برای رسیدن به اهدافتان ندارید!

  • شما نمی‌توانید از کشور خودتان به کشور مقصد درخواست پناهندگی بدهید تا در صورت موافقت به آن کشور بروید. بلکه باید به کشور مورد نظرتان سفر کنید. متأسفانه افرادی علاوه بر اینکه روش بد پناهندگی را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند، سفر خود را نیز به دست افراد غیرمجاز سپرده و با قاچاقچیان همراه می‌شوند! کافی است بدانید بدتر از این راه برای رفتن به خارج از کشور وجود ندارد.
  • پس از ورود به آن کشور باید به اداره‌ی پلیس بروید و و با بیان شرایط خود درخواست پناهندگی دهید.
  • با شما مصاحبه‌ای کوتاه شده تا مرحله‌ی ابتدایی پذیرش شما انجام شود.
  • در صورت پذیرفته شدن ابتدایی، کارت اقامت موقت از طریق پناهندگی داده می‌شود.
  • حقوق بسیار ناچیزی برای خرید مایحتاج اولیه نیز در نظر گرفته می‌شود.
  • در مدت زمانی که دولت کشور پرونده‌ی شما را بررسی می‌کند، باید در کمپ پناهجویان زندگی کنید.
  • پس از مدتی نامعلوم اداره‌ی فدرال کشور با شما مصاحبه‌ای طولانی‌تر انجام می‌دهد.
  • سپس باید برای پاسخ کتبی کشور مقصد منتظر بمانید.

پذیرفته شدن یا پذیرفته نشدن درخواست پناهندگی

بسته به قوانین کشوری که فرد به آن پناه برده، دولت پس از پذیرفتن شرایط پناهجو به او اجازه‌ی اقامت می‌دهد. این اقامت ممکن است یک تا سه ساله باشد! پس از این مدت او می‌تواند مدت اقامت خود را تمدید کند. اگر فرد شرایطی مانند مسلط بودن بر زبان آن کشور یا تمکن مالی نسبی داشته باشد می‌تواند اقامت خود را به مدت طولانی‌تری تمدید کند.

از طرفی ممکن است آن کشور با دلایل شما برای پناهندگی موافقت نکند. در این صورت دو راه پیش روی شما است؛ یا مجدداً درخواست دهید و یا کشور را بین یک هفته تا سی روز ترک کنید. در صورتی که فرد از این قانون تخطی کرده و کشور را ترک نکند، دولت آن کشور می‌تواند او را از کشور خود اخراج کند. در این صورت فرد دیگر اجازه‌ی ورود به آن کشور و در مواردی کشورهای محدوده‌ای خاص (مانند محدوده‌ی شنگن) را نخواهد داشت.

معایب پناهندگی

سختی‌های پناهندگی چیزی است که ممکن است به چشم بسیاری از افراد ساده به نظر بیاید. نه به این خاطر که واقعاً ساده است، بلکه به خاطر مبهم بودن شرایط پس از مهاجرت از طریق پناهندگی و تحقیق نکردن متقاضیان یا تصور کوتاه بودن دوره‌ی سختی. معایب پناهندگی چنان زیاد است که در وقت و حوصله‌ی این مقاله نیست. اما برای ابهام زدایی سعی می‌کنیم مهم‌ترین این معایب و مضرات را نام ببریم:

• همانطور که گفته شد در طی بررسی پرونده‌ی پناهجویی متقاضی، فرد را به کمپ‌هایی می‌فرستند. با توجه به جمعیت زیادِ افرادی که درخواست پناهندگی دارند، کیفیت این کمپ‌ها برای کشور اهمیت نداشته و احتمال اینکه کمپی با فضای کم و بدون امکانات رفاهی و حتی بهداشتی در اختیار افراد قرار داده شود، بسیار زیاد است.

• با توجه به طولانی بودن پروسه‌ی بررسی پرونده، زیاد بودن افراد متقاضی و همچنین طولانی بودن دریافت حکم، ممکن است افراد زمان زیادی را در این کمپ‌ها بگذرانند. این زمان حتی می‌تواند سه تا پنج سال هم باشد!!

• متقاضیان ممکن است در کمپ‌هایی اسکان داده شوند که از لحاظ سرمایشی یا گرمایشی در شرایط خوبی نباشند.

• در بعضی موارد که کمپ‌های خانگی و عمومی پر باشند، افراد در چادر اسکان داده می‌شوند.

• برخوردهای نامناسبی که با پناهجویان می‌شود، شامل توهین و تحقیرها و نگاه‌های از بالا به پایین است.

• حتی ممکن است پس از گذراندن دوره‌ای طولانی مدت در کمپ‌ها، درخواست افراد برای پناهجویی رد شده و آنها مجبور به ترک آن کشور شوند. در نتیجه افراد برای مدت نامعلومی در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

• در صورت پذیرفته شدن افراد برای دریافت اقامت، آنها شهروندان درجه دو خواهند بود و این موضوع ممکن است باعث شود افراد نتوانند شغلی مناسب پیدا کرده و به درآمد نسبتاً خوبی برسند. علاوه بر آن ممکن است برای دریافت وام‌های مسکن و … نیز با سختی‌های بیشتری روبرو باشند.

به گزارش بعضی از پناهجویانی که به کشور برگشته‌اند در برخی از کشورها، با خشونت و بی‌احترامی بسیاری با پناهندگانی که در کمپ ساکن‌اند رفتار می‌شود.

• توجه داشته باشید که آنچه از آن به عنوان دشواری پروسه‌ی پناهندگی یاد می‌کنیم تنها به مختص فشارهای جسمی نیست. بلکه آثار جبران ناپذیری که شرایط پناهندگی بر روح افراد به جا می‌گذارد جبران ناپذیر است. این موضوع اگر متقاضی به همراه خانواده‌اش باشد دوچندان خواهد بود.

• در بعضی از کمپ‌ها حتی کمبود غذا و مواد خوراکی هم گزارش شده است.

• در بیشتر کشورها متقاضیانی که در انتظار پاسخ درخواست پناهندگی هستند، اجازه‌ی کار کردن حتی به طور داوطلبانه و بدون دریافت حقوق را ندارد. در بسیاری از کشورها نیز افراد نمی‌تواند به سادگی در شهر عبور و مرور داشته باشند.

در بعضی از شرایط فرد پناهنده شده امکان بازگشت به کشور خود را ندارد.

دلایل رد درخواست پناهندگی

  • عدم ارسال به موقع درخواست پناهندگی
  • ناقص بودن اطلاعات
  • تناقض در صحبت های ارائه شده‌ی پناهجو
  • رعایت نکردن قانون دوبلین در اتحادیه اروپا
  • جنایتکاران جنگی و یا نقض حقوق بشری توسط فرد
  • رد شدن درخواست پناهندگی در کشور دیگر

کدام کشورها بیشترین میزان پناهندگی را دارند؟

  • آلمان
  • ترکیه
  • لبنان
  • کانادا
  • سوئیس
  • انگلستان
  • استرالیا
مهاجرت از طریق پناهندگی

چرا با پناهندگی مخالفیم؟

نکته‌ای که بسیاری از افراد از آن بی‌خبرند این است که پناهنده شدن نیز هزینه دارد. اگر از راه قانونی به کشوری سفر کنید و سپس درخواست پناهندگی دهید، هزینه‌ی دریافت ویزا و بلیط ورود به آن کشور هزینه‌های بدیهی هستند. اگر هم بدترین راه، یعنی سفر غیرقانونی و همراه قاچاقچیان را انتخاب کنید، باید مبالغ هنگفتی به آنان بپردازید و پا به سفری بگذارید که نمی‌دانید پایان آن چیست. به عکس های که در زیر از مراحل پناهندگی هست و سختی های که این مسیر دارد نگاه کنید

علاوه بر موارد گفته شده، افراد از راه‌هایی که با مبالغ کمتر امکان مهاجرت به کشورهای دیگر وجود دارد، آگاه نیستند. بسیاری گمان می‌کنند تنها با هزینه‌های میلیاردی است که امکان مهاجرت فراهم خواهد شد. اما در این مقاله راه‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که از طریق آن می‌توانید به کشورهای دیگر بروید.

ضمن آنکه توجه داشته باشید، زمانی که سرمایه‌ی زندگی شما در کشور خودتان که در آن خانواده و دوستانی دارید، کمتر از صد میلیون تومان باشد، این فکر که با کمتر از این هزینه می‌توانید در خارج از کشور به خوشبختی دست یابید کاملاً اشتباه است. فراموش نکنید خانواده، دوستان و هم‌زبانان سرمایه‌هایی هستند که بدون آنان تحمل بسیاری از سختی‌ها غیرممکن است.

روش‌های جایگزین پناهندگی

  • مهاجرت کاری به هلند و روسیه
  • مهاجرت تحصیلی به ترکیه
  • کار کردن در فضای فیریلنسری

بسیاری از روش‌های مهاجرت کاری هم هزینه‌ی زیادی نیاز دارد. برای مثال بعضی مؤسسات مهاجرت به آلمان از طریق ویزای جستجوی کار را معرفی می‌کنند که صد البته راه خوبی نیست. چراکه علاوه بر آنکه هزینه‌ی زیادی دارد، شما تضمینی برای یافتن کار نخواهید داشت. و یا بسیاری از مهاجرت‌‌های تحصیلی پرهزینه هستند. اما راهی که در ادامه خواهیم گفت هزینه‌ی کمتری دارد.

مهاجرت کاری به هلند

کار کردن در مزارع کشاورزی هلند یکی از راه‌هایی است که می‌تواند جایگزین مهاجرت از طریق پناهندگی باشد. این روش علاوه بر آنکه کم هزینه است، کاری تضمینی با حقوقی ثابت به شما داده می‌شود. ضمن آنکه در این نوع مهاجرت جای پیشرفت بسیار است. اشخاص می‌توانند پس از یک سال کار در مزارع گل و گیاه، برای انجام کاری که در آن مهاجرت دارند نیز درخواست دهند. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با این نوع مهاجرت داشته باشید روی لینک زیر ضربه بزنید

مهاجرت کاری به روسیه

روسیه هر سال تعدادی کار را در اولویت‌ قرار داده و آن را به سایر کشورها معرفی می‌کند. کشورهای دیگر مانند ایران نیروی کار توانمند خود در این حوزه‌ها را به روسیه فرستاده تا در آنجا مشغول به کار شوند. مزیت این روش اولاً کم هزینه بودن آن است، دوماً تضمینی که مؤسسه‌ی کوچینگ برای اعطای این شغل می‌دهد خود اهمیت زیادی دارد. اگر در رابطه با این نوع مهاجرت اطلاعات بیشتری نیاز دارید روی دکمه زیر کلیک کنید.

کار به صورت آزاد (Freelancing)

مهاجرت از طریق پناهندگی

اگر در کاری (مانند ترجمه، ادیت عکس یا متن، طراحی وبسایت و …) مهارت دارید، می‌توانید در سایت‌های فیریلنسری خارج از کشور که مبالغ پرداختی‌شان به دلار است، مشغول به کار شوید. و زمانی که درآمد شما به میزان حداقلی ثابت و قابل قبولی رسید برای رفتن به یکی از کشورهای خارجی اقدام کنید. زمانی که به آن کشورها رفتید تا زمان پیدا کردن کار حضوری می‌توانید در همین وبسایت‌ها کار پیدا کنید.

شما میتوانید از طریق لینک زیر با ما در ارتباط باشید و از کارشناسان موسسه مشاوره رایگان دریافت نمایید.
پیشنهاد میکنم این مقالات را هم بخوانید
مشترک شدن
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات

برای دریافت اطلاعات فرم زیر را پر کنید