اگر به سفر کردن علاقمند هستید و دوست دارید تا آزادانه و بدون دغدغه ویزا گرفتن از کشورهای اروپایی دیدن کنید باید به فکر راهی برای گرفتن ویزای شینگن باشید. این نوع ویزا یکی از معتبرترین ویزاهای دنیا است که به شما اجازه میدهد به بیست و شش کشور اروپایی سفر کنید. شینگن در واقع یک قرارداد میان کشورهای اروپایی است که بر اساس شهروندان کشورهای عضو این پیمان اجازه عبور از مرزهای یکدیگر بدون دریافت ویزا را میدهد. مراحل دریافت شینگن برای ایرانیان مقداری دشوار است با این حال اگر اطلاعات کافی درباره شرایط اخذ این نوع ویزا را داشته باشید میتوانید راحتتر این مسیر طولانی را طی کنید. ما در این مطلب قصد داریم تا تمام اطلاعات لازم برای دریافت شینگن را در اختیار شما قرار دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
با انواع ویزای شینگن بیشتر آشنا شوید!
کشورهای عضو پیمان شینگن شامل آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، هلند، پرتغال، لوکزامبورگ، بلژیک، نروژ، سوئد، لیتوانی، فنلاند، دانمارک، مجارستان، لتونی، لهستان، استونی، اتریش، اسلوونی، اسلواکی، ایسلند، چک، یونان، مالت، سوئیس و لیختناشتاین هستند بنابراین شما با دریافت این نوع ویزا میتوانید به راحتی به این بیست و شش کشور اروپایی سفر کنید. البته ویزای شینگن انواع مختلفی دارد که در این بخش به معرفی تفاوتهای هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
- ویزای نوع A: این نوع ویزای شینگن که در اصطلاح به آن ویزای ترانزیت گفته میشود به افرادی داده خواهد شد که مجبورند برای رسیدن به مقصدشان، در یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن برای تغییر خط هوایی توقف کنند. شما با دریافت این ویزا تا چهل و هشت ساعت فرصت دارید که از فرودگاه این کشورها برای ادامه سفر خود خارج شوید.
- ویزای نوع B: این ویزا هم به نوعی زیرمجموعه ویزاهای ترانزیتی است با این تفاوت که شما میتوانید برای رسیدن به مقصدتان از راه زمینی یا آبی وارد کشورهای شینگن شوید. البته بهتر است بدانید که فقط پنج روز فرصت دارید تا از مرزهای آن کشور خارج شوید.
- ویزای نوع C: اگر دوست دارید به کشورهای عضو شینگن سفر کنید باید ویزای نوع C داشته باشید. با دریافت این نوع ویزا امکان اقامت نود روزه برای شما در بیست و شش کشور اروپایی عضو پیمان شینگن وجود دارد اما پس از اتمام این مدت باید از کشوری که به آن سفر کردهاید، خارج شوید.
- ویزای نوع D: افرادی که به دنبال راهی برای اقامت طولانیتر در کشورهای شینگن هستند، باید ویزای نوع D داشته باشند. با این نوع ویزا میتوان به راحتی به مدت پنج سال به کشورهای اروپایی رفت و آمد کرد. البته به خاطر داشته باشید که پس از اتمام پنج سال شما باید مجدداً برای دریافت ویزا اقدام کنید.
برای اخذ ویزای شینگن باید چه شرایطی داشته باشید؟
همه کشورهای جهان برای این که به شهروندان کشورهای دیگر اجازه عبور از مرزهایشان را بدهند، شرایطی تعیین کردهاند. کشورهای اروپایی پیمان شینگن نیز قوانینی برای افرادی که علاقهمند به دریافت ویزا هستند وضع کردهاند. البته دلیل اصلی ایجاد این موانع، بیشتر دادن اجازه ورود به افرادی است که برای پرداخت هزینههای اقامتشان از نظر مالی مشکلی ندارند. شرایط گرفتن ویزای شینگن عبارت است از:
- داشتن گردش حساب بانکی بالا برای افراد متقاضی: کسانی که متقاضی دریافت این نوع ویزا هستند باید گردش حساب بانکی بالایی داشته باشند به همین دلیل یکی از شرایط مهم و تأثیرگذار برای قبول شدن و یا رد تقاضای شما میزان گردش مالی حساب بانکیتان است. شما باید گردش حساب مربوط به شش ماه آخر حساب بانکیتان را دریافت کنید و آن را به افسران ویزای شینگن تحویل دهید.
- تعیین هدفتان از سفر به کشورهای عضو پیمان شینگن: برای دریافت ویزا باید دلایل موجهی برای سفر به کشورهای شینگن داشته باشید. به عنوان مثال اگر میخواهید برای تفریح به کشورهای اروپایی سفر کنید، ارائه مدارکی که نشاندهنده این موضوع باشد میتواند روند اخذ ویزا را کوتاهتر کند.
- نداشتن سابقه کیفری برای جرمهای بینالمللی: یکی دیگر از شرایط مهم دریافت شینگن نداشتن هیچ گونه سابقه کیفری مربوط به جرمهای بینالمللی است بنابراین افرادی که دارای سوءسابقه هستند اجازه دریافت ویزا نخواهند داشت.
هزینه ویزای شینگن چقدر است؟
هزینههای دریافت ویزا را میتوان به دو بخش هزینههای سفارت و هزینههای مربوط به کارمزد مؤسساتی که مراحل اخذ ویزا را برای شما انجام میدهند تقسیمبندی کرد. کارمزدی که مؤسسات مختلف از متقاضیان دریافت میکنند با یکدیگر بسیار متفاوت است به همین دلیل ما در این بخش فقط به بررسی هزینههای سفارت میپردازیم. بهتر است بدانید که هزینههای سفارت نیز برای افراد مختلف اندکی متفاوت است به این صورت که برای اخذ ویزای ترانزیت و کوتاهمدت از افراد بزرگسال هشتاد یورو دریافت میشود اما اگر قصد دریافت ویزای بلند مدت را داشته باشید باید مبلغی معادل نود یورو بپردازید.
همچنین هزینه سفارت برای کودکان شش تا دوازده سالی که متقاضی ویزای ترانزیت و کوتاهمدت هستند، چهل یورو است. کمترین هزینه سفارت نیز مربوط به محققان، دیپلماتها و افرادی است که یکی از اعضای خانواده آنها دارای اقامت دائم در یکی از کشورهای اروپایی است. افرادی که یکی از این شرایط داشته باشند باید سی و پنج یورو بابت هزینههای سفارت بپردازند.
نکات مهم درباره شرایط اخذ ویزای شینگن
- هزینههایی که برای دریافت ویزا میپردازید قابل استرداد نیستند بنابراین اگر به هر دلیلی از سفر کردن منصرف شوید هیچ مبلغی به شما برگردانده نخواهد شد.
- شما میتوانید از طریق هر کدام از کشورهای عضو شینگن برای دریافت ویزا اقدام کنید.
- پس از دریافت ویزا فقط میتوانید از طریق کشوری که ویزای خود را از آنجا دریافت کردهاید وارد اروپا شوید.
- اگر درخواست ویزای شما رد شد بهتر است حداقل هشت ماه برای ارائه درخواست مجدد ویزا صبر کنید.
- این نوع ویزا فقط برای مدت زمان مشخصی معتبر است و پس از اتمام اعتبار آن دوباره باید برای دریافت ویزا اقدام کنید.
سخن پایانی
شما میتوانید برای دریافت ویزای کشورهای عضو پیمان شینگن که شامل بیست و شش کشور اروپایی میشود از طریق موسسه مهاجرتی کوچینگ اقدام کنید. شرایط خاصی برای دریافت این نوع ویزا تعیین شده است که از مهمترین آنها میتوان به داشتن گردش حساب بانکی بالا و ارائه مدارکی برای هدفتان از ورود به کشورهای اروپایی اشاره کرد. هزینهای که برای دریافت ویزا باید به سفارت پرداخت کنید با توجه به شرایطی که دارید متفاوت خواهد بود. همچنین بهتر است بدانید که هر کدام از انواع ویزاهای شینگن تا زمان مشخصی اعتبار دارند و افراد دارای ویزا ملزم هستند تا قبل از پایان مهلت تعیین شده از خاک کشورهای عضو شینگن خارج شوند.