دانشگاه قاضی آنکارا یا دانشگاه غازی آنکارا؟ هنگامی که اسم این دانشگاه را در اینترنت جستجو میکنیم، با این دو اسم مواجهه می شویم. در اصل این دانشگاه به اسم قاضی می باشد اما در بین ایرانیان به غازی معروف است و به این شکل نوشته می شود. به دلیل اعتبار و معروفیتی که این دانشگاه دارد بسیاری از علاقه مندان به صورت سالانه برای ورود به این دانشگاه اقدام می کنند. این دانشگاه در پایتخت ترکیه قرار دارد و به همین دلیل از امکانات رفاهی و تفریحی زیادی برخوردار بوده و بیشترین آمار دانشجویان را به خود اختصاص می دهد.
این مرکز به دستور آتاتورک رهبر کشور ترکیه تاسیس شده و دارای رنکینگ خوبی در میان دانشگاه های این کشور و حتی دنیا می باشد. در بین دانشگاه های کشور ترکیه جایگاه ۸ را دارد و در بین دانشگاه های پزشکی رتبه ۵ را به خود اختصاص داده، توانسته در این زمینه رتبه های خوب جهانی را داشته باشد و در بین هزار دانشگاه برتر دنیا معرفی شده و جایگاه عالی را برای خود دارد. اطلاعات زیادی برای آشنایی با این دانشگاه را می توانیم در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم.

سوالات زیادی برای همه داوطلبان این دانشگاه به وجود می آید. از قبیل: هزینه های تحصیل در دانشگاه قاضی آنکارا به چه شکلی است؟ آیا این دانشگاه خصوصی هست یا دولتی؟ شرایط ورود به این دانشگاه چگونه خواهد بود؟ آیا شرایط سنی خاصی و شرایط معدل خاص مد نظر، دانشگاه قاضی آنکارا می باشد؟ در نهایت، آیا می توانم با بورسیه در این دانشگاه تحصیل کنم؟ همه اینها سوالات متداولی هستند که برای دوست داران تحصیل در این دانشگاه وجود دارد. برای دانستن تک تک این سوالات تا پایان با ما همراه بمانید.
با دانشگاه قاضی آنکارا بهتر آشنا شوید
این دانشگاه رشته های دانشگاهی مختلفی دارد و مورد تایید وزارت علوم کشورمان قرار گرفته و حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز دانشگاه قاضی آنکارا را تایید کرده اند. علاوه بر این چون یک دانشگاه دولتی است هزینه های تحصیل معقولی دارد و توان پرداخت آن از دانشگاه خصوصی بهتر و کمتر خواهد بود. با تحصیل در این دانشگاه، زندگی شیک و مدرن در پایتخت ترکیه را تجربه می کنید حتما بهترین دوران زندگی خود را خواهید گذراند.
در سال ۱۹۲۶این دانشگاه تاسیس شده و به عنوان دانشگاه تربیت معلم، به فعالیت مشغول بود و در سال ۱۹۸۲ به نام دانشگاه قاضی آنکارا تغییر نام یافت. بعد از آن آکادمی های حرفه ای برای دختران و پسران در آن تاسیس شد. رشته های مختلفی اعم از تجاری، اقتصادی، پزشکی، حقوق، معماری و مهندسی و ده ها رشته دیگر در آن تدریس شد. امروزه دارای دانشکده، هنرستان حرفه ای و دبیرستان می باشد. ۷۹ هزار نفر دانشجو در آن مشغول تحصیل و سه هزار اعضای هیئت علمی بوده که برای اعتبار این دانشگاه به بهترین شکل عمل می کنند.

آیا شرایط پذیرش دانشگاه قاضی به من تعلق می گیرد؟
بسیاری از دانشجویان رویای تحصیل در دانشگاه قاضی آنکارا را دارند و بخش مهمی از زندگی خود را وابسته به این مورد می دانند! چرا که مسیر زندگی و ترقی را در این دانشگاه می دانند. اما شرایط پذیرش دانشجو در این مرکز چگونه است؟ چه کسانی می توانند به آن وارد شوند؟ برای ورود چندین راه وجود دارد. اولین و مهمترین آن قبولی در آزمون یوس و اس ای تی است که این آزمون از طرف کالج امریکا طراحی و گرفته می شود و بهترین راه برای ورود به این دانشگاه است. هر ساله چهار بار این آزمون از طرف کالج آمریکا گرفته می شود.
برای قبولی در آزمون یوس و SAT لازم است یک سال دوره کالج بگذرانید که یکی از بهترین کالجهای ایرانی در شهر آنکارا کالج ITTC ترکیه است که بیشترین قبولی دانشجویان ایرانی در این دانشگاه را به خود اختصاص داده است.
این کالج یک آزمون یوس رایگان در ایران همین امسال برگزار خواهد کرد که میتوانید علاوه بر محک زدن خودتان بورسیه این کالج را هم دریافت کنید.

دیگر اینکه ورود بدون کنکور خواهد بود. در این مورد همه دانشجویان توسط مدیران این دانشگاه مشخص می شوند. اما باید در نظر داشته باشید که در همه موارد شرط معدل مهم است و حتما باید بالای ۱۸ باشد تا پذیرش به دانشجو تعلق بگیرد. دیگر اینکه برخی از افراد می توانند بورسیه تحصیلی بگیرند. افراد در مقاطع بالاتر کارشناسی ارشد و دکتری باید معدل بین ۱۵ تا ۲۰ از بیست نمره داشته باشند. از دیگر شرایط می توانیم به تسلط به زبان های ترکی و انگلیسی اشاره کنیم، چیزی که جالب است اینکه در دانشگاه قاضی آنکارا به سه زبان ترکی، انگلیسی و آلمانی تدریس می شود، در این صورت تعداد دانشجویان خارجی بیشمار خواهد بود.
پرداخت هزینه، در دست داشتن پاسپورت و داشتن ریزنمرات دیپلم و پیش دانشگاهی نیز اهمیت دارد. نکته دیگر نیز شرایط سنی افرادی خواهد بود که داوطلب هستند. افراد سال اولی باید متولدین ۲۰۰۱ به بعد باشند یعنی زیر ۲۰ سال سن داشته باشند. دانشجویان کارشناسی ارشد از متولدین سال ۱۹۹۰ به بعد باشند و مقاطع بالاتر یعنی دکتری افراد باید از متولدین سال ۱۹۸۵ به بعد باشند که میانگین سنی همه دانشجویان، دانشگاه قاضی آنکارا از ۲۰ تا ۳۵ سال خواهد بود.

در مورد امکانات دانشگاه قاضی بیشتر بدانید.
مانند تمامی مراکز تحصیلی ترکیه، دانشگاه قاضی آنکارا یا دانشگاه غازی مانند تمامی مراکز تحصیلی در این کشور از تمامی امکانات آموزشی و رفاهی برخوردار است. دولت ترکیه در راستای بهبود آموزش و جهت رفاه همه دانشجویان بهترین محیط و امکانات را فراهم آورده. از جمله آن می توانیم به رشته های ورزشی متنوع ( فوتبال، تنیس، فوتسال، بدنسازی و ..) با سالن های بزرگ ورزشی اشاره کنیم. در مورد کتابخانه موجود در این دانشگاه باید بگوییم که در حدود ۱۵۰ هزار جلد کتاب وجود دارد و تعداد بیشماری از پایان نامه و مجله که به زبان های مهم دنیا نوشته شده اند.
سمینارهای متنوعی که در رشته های متنوع برگزار می شوند که جای خود را دارند. بالا بودن تکنولوژی در این محیط، استثنائی است. خوابگاه های که در این شهر وجود دارند نیز از رفاه کامل برخوردارند. هر کسی با توجه به نوع هزینه خود می تواند بهترین خوابگاه را داشته باشد. نزدیکی دانشگاه قاضی آنکارا و خوابگاه به مراکز تجاری و گردشگری در این شهر نیز از اهمیت زیادی برای دانشجویان دارد. همچنین در دسترس بودن مترو و اتوبوس برای رفت و آمد نیز مزیت دیگر این خوابگاه ها است. دیگر اینکه دارای مشاوره های است که قبل از ثبت نام و قبل از ورود به این دانشگاه می توان از آنها کمک گرفت.